21-06-08

groep D

Zweden straft de verdedigende Grieken af

di 10/06/08 - Zweden heeft de titelverdediger in het ootje genomen. De Grieken dachten vooral aan verdedigen en bekochten die laffe houding met een nederlaag. De goal van Ibrahimovic was een parel.

GRI - ZWE
0-2
De Grieken hadden er niet beter op gevonden dan de Zweden met twee verdedigende gordels op te wachten. Gevolg: wandelvoetbal waar het publiek het van op de heupen kreeg.
Bij de zoveelste ergerlijke "combinatie" tussen de Griekse verdedigers begonnen de fluitconcerten van de tribunes te rollen. Al moet het gezegd: Zweden liet de Grieken begaan.
Zweden nam wel meer initiatief en had ook enkele kansjes. Zo kopte Ibrahimovic achterwaarts nipt over. Maar veel verder kwamen de geelhemden ook niet.
Telkens als de Zweden een versnelling hoger schakelden, trokken de Grieken aan de noodrem. Maar bijna stond het geluk aan hun kant toen Dellas de bal voor doel gooide en Hansson ei zo na zijn eigen doelman in de luren legde.
Maar gerechtigheid geschiedde: na een 1-2 tussen Ibrahimovic en Larsson vuurde Ibrahimovic een raket af in de winkelhaak. Het was zijn eerste goal voor Zweden sinds oktober 2005.
Even later verdubbelde Zweden zijn voorsprong: Ljungberg stuitte op Nikopolidis, maar Hansson frommelde de rebound in doel na een onwaarschijnlijke carambole.
Zweden maakt het verschil in de tweede helft.

12:57 Gepost door inez in euro 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.