21-06-08

groep D

Villa loodst Spanje met hattrick naar zege

di 10/06/08 - Spanje heeft zijn visitekaartje afgegeven in zijn eerste duel. Een onmondig Rusland kreeg vier doelpunten om de oren. De late goal van Pavljoetsjenko was een doekje voor het bloeden.

SPA - RUS
4-1
Rusland etaleerde een ontstellend gebrek aan tactisch vernuft, zegedrang en zelfvertrouwen. De Spanjaarden sneden door de Russische as en dat leverde na 20 minuten een goal op. De diepgestuurde Torres bediende Villa, die binnentikte.
Het enige moment in de wedstrijd waarop Rusland écht kon dreigen, volgde enkele minuten na de 1-0. Zirjanov had een uitstekende schietkans, maar hij mikte de bal op de paal.
In de counter die volgde, besloot Torres naast. De match kon nu echt van start gaan, leek het.
Het was slechts schijn, want er stond maar één ploeg op het veld: Spanje. De Spanjaarden tikten de bal rond, gedragen door een luid "olé" in de tribunes.
Net voor de rust verdedigde Rusland weer te laks. Zo kon Iniesta de bal tot bij Villa passen en werd het 2-0. Voor de Russen was het kalf nu echt verdronken.
Spanje hoefde na de rust niet eens dominant te spelen om een derde keer te scoren. Villa maakte zijn derde van de avond, weer rammelde het bij Rusland.
David Villa scoort drie keer tegen Rusland.
David Villa scoort drie keer tegen Rusland.

12:56 Gepost door inez in euro 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.