21-06-08

groep D

Spanje-B gunt Griekenland ook geen punt

wo 18/06/08 - De Grieken hebben het EK dan toch met het schaamrood op de wangen moeten verlaten. Ze scoorden wel tegen het al geplaatste Spanje maar verloren in de slotfase toch nog.

GRI-SPA
1-2
De Spaanse coach Aragones had tien wissels doorgevoerd en dat was te merken.
De Spanjaarden slaagden er niet in om door te stoten in het Griekse zestienmetergebied. Het gevaar kwam vanuit de tweede lijn, met een schot van Xabi Alonso.
De Grieken speelden met drie spitsen, maar ook zij konden de doelman nauwelijks aan werk helpen.
Net voor de rust lukte het toch voor Griekenland. Charisteas kopte een vrije trap in doel: het eerste Griekse doelpunt op dit EK.
Spanje bleef in de tweede helft niet bij de pakken zitten en weer Xabi Alonso probeerde het vanaf 20 meter. Zijn prachtige uithaal spatte uiteen op de paal.
Wat later combineerden de Spanjaarden wel vloeiend. De bal werd teruggelegd bij De la Red en die liet Nikopolidis kansloos met een hard schot, 1-1.
Een kwartier voor tijd kreeg Spanje een tweede goeie kans. Güiza zette zich door, maar vanuit een hoek trapte hij voorlangs.
Hij scoort het enige doelpunt van Griekenland op dit EK.

Hiddink leidt Rusland naar de kwartfinales

wo 18/06/08 - Rusland heeft zich ten koste van Zweden geplaatst voor de kwartfinales. De ploeg van Guus Hiddink won in de laatste groepswedstrijd van Zweden met 2-0. Andrej Arsjavin was de uitblinker. Zaterdag speelt Rusland in Bazel tegen Nederland.

RUS - ZWE
2-0
Bij Zweden raakte Ibrahimovic speelklaar en de spits werd ook meteen gezocht, Larsson kon net niet bij zijn aflegger. Rusland kon voor het eerst rekenen op Arsjavin en de spelmaker toonde zijn klasse.
Rusland legde mooie combinaties op de mat en bijna altijd had Arsjavin er een voet in. In de eerste twintig minuten nam hij Isaksson vier keer onder vuur.
Rusland overvleugelde de trage Zweden en na een prachtige aanval over Arsjavin, Zirjanov en Anjoekov kon Pavljoetsjenko de 1-0 op het bord schieten.
Rusland hield het hoge tempo nog even aan en na weer een knappe combinatie trapte Pavljoetsjenko nog op de lat.
Zweden dreigde enkel op hoge ballen, zo kopte Larsson op de lat. Net voor de rust kwam Zweden toch opzetten, maar doelman Akinfejev stond paraat op de pogingen van Ljungberg en Nilsson.

Arsjavin beslist de wedstrijd

De Zweden kwamen met nieuwe moed uit de kleedkamer, maar de snelle Russen kelderden die hoop snel.
Op een vlijmscherpe tegenaanval werden de Zweedse verdedigers er uitgelopen en Arsjavin rondde de aanval af: 2-0.
Zweden ging op zoek naar twee goals, maar Ibrahimovic, duidelijk niet helemaal fit, kon op zijn eentje niets forceren.
De gevaarlijkste fase deed zich voor aan de overkant. Stoor hield Arsjavin af, maar klopte wel bijna zijn eigen doelman.
De Scandinaviërs pompten de hoge ballen in het Russische strafschopgebied en hoopten op een ingeving van Ibrahimovic.
Maar de Russische afweer hield stand. Zweden nam risico's, gaf ruimte weg en Zirjanov knalde nog op de paal. Rusland speelt zaterdag de kwartfinale tegen Nederland.
Tijd voor een vreugdedans bij Rusland.

13:27 Gepost door inez in euro 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.