21-06-08

groep C

Stug Roemenië houdt Frankrijk in bedwang

ma 09/06/08 - Frankrijk is het EK met een valse noot begonnen. De vicewereldkampioen botste op een goed georganiseerd Roemenië, dat relatief makkelijk de nul vasthield. Het is de eerste draw op Euro 2008.

ROE - FRA
0-0
De Fransen begonnen met Henry, die niet topfit is, op de bank. Anelka mocht het voorin waarmaken met Benzema, maar de twee spitsen kwamen nauwelijks in het stuk voor.

Roemenië verdedigde zich met hand en tand en de Fransen probeerden wel, maar kwamen niet tot splijtende acties.
Anelka trapte naast en kopte over, de Roemeense doelman Lobont moest ver uit zijn doel om Malouda van de bal te houden. Na een halfuur nam de Franse druk wat toe, maar meer dan een gevaarlijke actie van Ribéry leverde dat niet op.
De tweede helft begon beter voor Frankrijk. Malouda zette zich door op zijn linkerflank en vuurde krachtig. Lobont zag de bal over de kruising zoeven.
Met veel goeie wil probeerden de Fransen de bakens te verzetten, maar Roemenië liet weinig ruimte tot improvisatie. Met Chivu net voor de verdediging zat de organisatie zo goed als snor.
Na een vloeiende combinatie kwam Benzema net voor het uur in schietpositie, maar hij trapte met de binnenkant op Lobont.
Jeremy Toulalan vervangt Vieira. Hier duelleert hij met Adrian Mutu.

12:52 Gepost door inez in euro 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.