21-06-08

groep C

Nederland heeft geen genade met Roemenië

di 17/06/08 - Nederland heeft zijn plicht vervuld. Met een fel vertimmerd elftal bedwong het Roemenië. Door de zege van Italië tegen Frankrijk is Roemenië uitgeschakeld. Nederland haalt negen op negen.

NED -ROE
2-0
Coach Marco van Basten voerde negen wissels door, maar Nederland bleef bazig. Roemenië liet Oranje komen en prikte tegen met counters. Niculae schoot naast en Mutu zag zijn inzet via een voet van Bouma voorlangs gaan.
De Nederlanders zetten op het halfuur een tandje bij, met twee goeie kansen als resultaat.
Eerst legde Boulahrouz terug naar Huntelaar, maar de spits knalde over. Na een knap hakje van Huntelaar had Robben de 1-0 aan de voet, maar hij miste ook.
Net voor de rust legde ook Roemenië een knappe combinatie op de mat. Codrea kon aanleggen vanaf 16 meter, maar miste.
Na de rust - en met een voorsprong van Italië in het achterhoofd - moest Roemenië zijn troeven op tafel gooien. Het begon met 3 aanvallers te spelen, maar Oranje deelde de lakens uit.
Van Persie nam de bal aan, draaide knap en schoot. Lobont redde. Even later was het wel raak: Huntelaar zette zijn voet tegen een strakke voorzet.
Nederland haalt in de eerste ronde negen op negen.
Italië overleeft toch de "groep des doods"

di 17/06/08 - Italië heeft de kwartfinales bereikt na een zege tegen Frankrijk: 0-2. Dankzij de Roemeense nederlaag stoot het door. De wereldkampioen speelt in de kwartfinales tegen Spanje.

FRA - ITA
0-2
Frankrijk testte meteen de Italiaanse defensie, maar het was de wereldkampioen die de eerste kansen kreeg. Toni mikte naast en Panucci zag zijn kopbal van de lijn geveegd. Ondertussen waren de Fransen Ribéry kwijtgespeeld met een blessure.
De Fransen waren nauwelijks bekomen van de klap of ze stonden nog met zijn tienen op het veld: Abidal haalde Toni neer in de zestien en kreeg rood.
Buffon durfde niet te kijken maar Pirlo (foto) bleef kalm en joeg de bal hard en secuur in de bovenhoek: 0-1.
Frankrijk moest wijken en Italië rook bloed. Toni kreeg drie kansen op korte tijd, maar hij wrong ze de nek om.
Bij Italië ging de voet van het gaspedaal en Frankrijk kroop uit zijn schulp: Henry trapte voorlangs en ook Benzema stak de neus aan het venster. Maar net voor de rust trapte Grosso op de paal.
Na de pauze trok Frankrijk met de moed der wanhoop ten aanval. Italië plooide terug en loerde op de tegenaanval.
De wereldkampioen had ook nog eens geluk. Een vrijschop van De Rossi week af op Henry en Coupet was kansloos: 0-2.
Frankrijk moet al na negen minuten verder zonder Franck Ribery.

13:23 Gepost door inez in euro 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.