21-06-08

groep C

Nederland zet wereldkampioen voor schut

ma 09/06/08 - Een zwierig Nederland kon zich geen beter begin van het EK wensen. Het overspoelde wereldkampioen Italië met 3-0-cijfers en is meteen leider in groep C, "de groep des doods".

NED - ITA
3-0
Nederland maakte indruk met hoog tempo en veel gretigheid. Italië dreigde wel met een kopbal van Toni, maar voor de rest was het al Nederland wat de klok sloeg.

Na 26 minuten stond het 1-0. Van Nistelrooy tikte een mislukt schot van Sneijder binnen. Vanuit buitenspel, leek het, maar dat was het niet.

"Er is geen sprake van buitenspel als één van de laatste twee verdedigers van de tegenstander (de geblesseerde Panucci in dit geval, red) het veld verlaten heeft", klonk het achteraf bij de scheidsrechtersbaas.
(AP)

Italië was nog niet van die opdoffer bekomen of het werd 2-0. Kuyt verlengde een verre voorzet van Van Bronckhorst met zijn hoofd tot bij Sneijder, die Buffon kansloos liet in de korte hoek.

Italië mocht van geluk spreken dat het met die score de rust inging. Van der Vaart zette Van Nistelrooy immers op weg naar een derde Nederlandse goal, maar Buffon ging knap in de weg liggen.

In de tweede helft kon Nederland vanuit een zetel spelen. Italië was niet bij machte om de Oranje-defensie uit verband te tikken, maar in het slotkwartier werd het Nederland nog heet onder de voeten.

Eerst dook Toni voor Van der Sar op, een paar minuten later miste Grosso van dichtbij en moest Van der Sar een schot van Pirlo redden.
De vreugde bij Oranje is uitzinnig.

12:54 Gepost door inez in euro 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.