21-06-08

groep B

Kroatië eindigt groepsfase met 9 op 9

ma 16/06/08 - Polen moet het EK in Oostenrijk en Zwitserland verlaten. De ploeg van Leo Beenhakker verloor haar derde wedstrijd van het al geplaatste Kroatië met 0-1 en eindigt laatste in groep B.

POL - KRO
0-1
Kroatië, dat zijn eerste twee matchen had gewonnen, voerde maar liefst negen wissels door in zijn ploeg. Van een B-ploeg was echter geen sprake.
Polen mocht blij zijn dat het bij de rust nog altijd 0-0 stond en had dat vooral aan zijn sterke doelman Boruc te danken.
De Kroaten kregen tal van kansen, maar telkens stond Boruc in de weg. De beste pogingen waren van Pranjic en Klasnic (twee keer).
Polen slaagde er in de eerste helft zelf niet in om een kans te versieren.
Niet lang na de rust kreeg Kroatië dan toch zijn verdiende treffer. Pranjic legde bal mooi terug op Klasnic, die Boruc deze keer geen kans liet: 0-1.

Vedran Runje houdt de nul op het bord

De openingstreffer was voor Kroatië het signaal om de voet van het gaspedaal te halen.
Polen moest alles op alles zetten en bracht met Smolarek een extra aanvaller in. Dat leverde ook kansen op.
De eerste was voor de halve Braziliaan Guerreiro, die in de draai rakelings naast schoot.
Daarna was Smolarek twee keer dicht bij een treffer. Telkens mikte hij naast. Toen Zahorski zijn kans ging, lag ex-Standard-keeper Runje in de weg.
Het bleef 0-1 en zo kon Leo Beenhakker nog nooit een duel winnen op een eindronde.
Kroatië speelt in de kwartfinales tegen Turkije.
De spelers van Kroatië vieren mee.

Ballack velt het verdict voor Oostenrijk

ma 16/06/08 - Duitsland heeft zich met een vlotte zege tegen Oostenrijk geplaatst voor de kwartfinales. Oostenrijk volgt zo België en Zwitserland als gastlanden die sneuvelen in de groepsfase.

OOS - DUI
0-1
Oostenrijk moest winnen en trok voluit in de aanval. Maar het gastland liep al na vijf minuten bijna op een fatale counter. Klose vond Gomez alleen voor doel, maar die miste onbegrijpelijk.

Oostenrijk dreigde via Aufhauser en Hoffer, maar kon de Duitse verdediging niet ontgrendelen.
Duitsland speelde zonder vertrouwen en stapelde de slordigheden op. Enkel via een afstandsschot van Podolski zorgde het nog voor gevaar. Het middenveld-duo Ballack en Frings zat niet in de match.
Het opmerkelijkste feit van de eerste helft kwam van de scheidsrechter. Hij stuurde beide coaches naar de tribune na een discussie met de vierde ref aan de zijlijn.
Oostenrijk kwam met goede moed uit de kleedkamer, maar die intenties werden meteen in de kiem gesmoord: Ballack ramde een vrijschop in het dak van het doel: 0-1.
Het gastland was aangeslagen en liet achteraan ruimte maar Duitsland speelde te slordig om te profiteren op de counter.
De Duitsers mogen zich opmaken voor een topaffiche tegen Portugal.

13:20 Gepost door inez in euro 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.