21-06-08

groep A

Tsjechië wint openingsduel op een diefje

za 07/06/08 - Zwitserland is er niet in geslaagd om voor eigen volk de eerste EK-match te winnen. Tsjechië haalde het met 0-1, een goal van invaller Sverkos na de rust. De Zwitsers verdienden meer.

ZWI-TSJ
0-1
Het Sankt Jakob-Park in Bazel was roodgekleurd met 42.000 toeschouwers voor de openingsmatch. Gesteund door de twaalfde man begonnen de Zwitsers het best aan de wedstrijd.
Na balverlies van Jan Polak (Anderlecht) mocht Alexander Frei uithalen. Zijn schuiver ging net naast het doel van Petr Cech.
Aan de overkant moest Benaglio een afgeweken bal van Jarolim afweren, maar daarna was het opnieuw Zwitserland dat dreigde.
Eerst was er een schot(je) van Inler, gevolgd door twee goeie pogingen van Frei. Cech hield de topschutter aller tijden van Zwitserland telkens van een goal.
Tsjechië speelde te traag en slaagde er niet in om Koller te bereiken. Het slotkwartier van de eerste helft stelde weinig voor.
Net voor de rust hadden de Zwitsers nog pech, toen met Frei de gevaarlijkste man geblesseerd naar de kant moest. De spits kon zijn tranen niet bedwingen.

Zwitserland krijgt deksel op de neus

Zwitserland begon aan de tweede helft met Yakin in plaats van Frei en was opnieuw de betere ploeg. Yakin liet zich meteen opmerken met een vrije trap die net over zoefde.
De Tsjechen werden met de rug tegen de muur gedrukt en bondscoach Brückner greep in. Nog voor het uur  haalde hij Koller naar de kant voor Sverkos.
De eerstvolgende kans was echter weer voor Zwitserland. Yakin - weer hij - kreeg een vrije kopkans, maar mikte naast.
Twintig minuten voor het einde kreeg de thuisploeg het deksel op de neus. Invaller Sverkos kon vanaf 16 meter uithalen en liet Benaglio kansloos
Tsjechië groef zich in en ontsnapte maar nipt aan een tegengoal. Cech pareerde een knal van Barnetta en in de rebound trof Vonlanthen de lat.

Zwitserland blijft moedig aanvallen, maar scoren lukt niet. Vonlanthen schiet in de rebound op de lat.Sverkos bezorgt Tsjechië de eerste drie punten.

12:43 Gepost door inez in euro 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.