21-06-08

groep A

Portugal wint ook zijn tweede wedstrijd

wo 11/06/08 - Portugal heeft na twee speeldagen het maximum op zijn rapport. Tsjechië legde het af met 1-3, na een aangenaam duel. Cristiano Ronaldo scoorde en liet scoren in de tweede helft.

TSJ - POR
1-3
De Portugezen kwamen vroeg in de match op voorsprong. Na een weergaloze dribbel van Ronaldo kwam de bal via de handen van Cech in de voeten van Deco, die van dichtbij scoorde.
Tsjechië wachtte een foutje van Portugal af, maar dat bleef uit. Toch werd het snel 1-1. Een wegdraaiende corner kwam op het hoofd van Sionko en Ricardo was kansloos.
Tsjechië liet Portugal niet in zijn spel komen en hield de druk op de ketel. Dan maar eens van ver schieten, dacht Ronaldo, maar Cech had een save in huis.
Ook in de tweede helft gaven beide landen mekaar niet veel toe. Op stilstaande fases dreigde de Tsjechen. Zo kopte de sterke Ujfalusi voorlangs.
Portugal counterde meteen daarna. Deco stormde naar voren, behield het overzicht en bediende Ronaldo (foto), die aan de rand van de zestien meter scoorde met een schuiver.

Ronaldo laat Quaresma scoren

1-2 voor Portugal, hoog tijd voor Tsjechië om twee extra aanvallers (Vlcek en Koller) in te brengen. Vlcek had bijna succes. De spits van Anderlecht kon net niet bij een teruggelegde bal: weg kans.
Tsjechië gooide de beuk erin, maar het was Portugal dat na een snelle spelhervatting scoorde. Ronaldo was niet egoïstisch en liet Quaresma de 1-3 maken.
Deco en Ronaldo zetten Portugal op weg naar een tweede zege.

Goal in de extra tijd nekt Zwitserland

wo 11/06/08 - Turkije heeft voor een anticlimax gezorgd in Zwitserland. In de toegevoegde tijd schakelde Arda het gastland uit. Door de zege van Turkije is Portugal zeker van de kwartfinales.

ZWI - TUR
1-2
In apocalyptische weersomstandigheden had Zwitserland het beste van het spel voor de rust. Hoe harder het regende, hoe fanatieker het gastland werd. Volkan moest een vrije trap van Barnetta wegduwen, maar de Turken waren ook gevaarlijk. Arda kopte de bal op de paal.
Iets na het halfuur stuurde Senderos Derdiyok weg. De jongste speler van het EK omspeelde Volkan en vond Yakin.
De bal bleef bijna liggen in een plas, maar de Zwitser met Turkse roots scoorde toch. Even later miste Yakin onbegrijpelijk voor een leeg doel.
Tijdens de rust voerde de Turkse coach een dubbele wissel door. Die sorteerde effect, want tegen een aanvaller meer moesten de Zwitsers langzaamaan wijken.
Eén van de invallers eiste een hoofdrol op: Sentürk (foto) verlengde een aangesneden voorzet met zijn hoofd in doel: 1-1. De tegentreffer kwam hard aan bij de Zwitsers en de Turken leken in het slot het meeste over te hebben.
Arda Turan kopt de bal op de paal.

13:00 Gepost door inez in euro 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.