06-06-08

Rehhagel: "Bliksem kan twee keer inslaan"

vr 06/06/08 - Vier jaar geleden verraste Griekenland heel Europa door het EK te winnen. Volgens kenners heeft de titelverdediger nu een betere ploeg, maar de titel verlengen zou pas echt een huzarenstukje zijn.

 Tien Grieken van 2004 zijn er ook nu weer bij.

Bondscoach Otto Rehhagel gelooft er wel in.

Otto Rehhagel wordt in Griekenland nog altijd op handen gedragen voor zijn stunt vier jaar geleden. Onlangs verlengde de Duitse trainer zijn contract tot na het WK 2010.  

Vier jaar geleden oogstte Griekenland succes met een defensieve tactiek. "Als je je beperkt tot één tactische instelling, dan maak je jezelf zwak", zegt Rehhagel.

"Om te winnen moet je je tegenstanders kunnen verrassen, dus moet je eentonigheid vermijden. "

"Net als in 2004 ga ik naar het EK om te winnen. Maar we moeten het toernooi match per match bekijken, te beginnen met onze openingswedstrijd tegen Zweden."

Rehhagel gelooft in een nieuwe titel voor Griekenland. "Waarom zou de bliksem niet twee keer op dezelfde plaats kunnen inslaan?"

"We zijn beter dan vier jaar geleden"

Tien spelers die vier jaar geleden de beker in de lucht staken (foto), zijn er nu weer bij. Maar de tegenstanders zullen Griekenland niet nog een keer onderschatten.
"Iedereen zal zijn huiswerk wel gemaakt hebben", zegt middenvelder Karagounis. "Maar onze selectie is sterker in de breedte dan vier jaar geleden."

"We hebben een goed team, we geloven in onszelf en hebben ambitie", zegt Karagounis.

Ook Angelos Charisteas gelooft in een herhaling van 2004. "Onze speelstijl is veranderd", zegt de maker van het enige doelpunt in de finale.

In 2004 wonnen de Grieken hun kwartfinale, halve finale en de finale met het kleinste verschil.

"Nu spelen we aanvallender en sneller. We winnen al eens met groter verschil", lacht de spits van Nürnberg.

Nieuwe spitsen willen ook een titel

Vier jaar geleden was Charisteas bijna de enige Griekse spits die de netten deed trillen. Nu krijgt hij de steun van Georgios Samaras en Theofanis Gekas.
(Belga)

Gekas werd twee jaar geleden bij Bochum topscorer in de Bundesliga en afgelopen seizoen was hij bij Leverkusen goed voor elf doelpunten.

"Velen denken dat Griekenland het kunstje van 2004 niet kan herhalen, maar we hebben goeie spelers en Otto Rehhagel heeft al bewezen dat hij mirakels kan verrichten."

"Wij kunnen iedereen verslaan", zegt Gekas. "Waarom mogen we dan niet dromen van een tweede Europese titel?"

De 23-jarige Samaras verdient zijn brood bij Celtic Glasgow. "We reizen niet naar het EK met wilde dromen, maar we gaan ook niet voor ons plezier."

14:23 Gepost door inez in euro 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.