08-05-08

François Sterchele

François Sterchele begint zijn voetbalcarrière bij Kelmis in vierde klasse. Hij speelt drie seizoenen voor de club. In het seizoen 2003-2004 wordt de spits met 24 doelpunten topschutter in vierde klasse.

In 2004 verhuist Sterchele naar derdeklasser Oud-Heverlee Leuven. Hij scoort 21 doelpunten in de reguliere competitie en nog eens acht doelpunten in de eindronde, waardoor Oud-Heverlee Leuven promoveert naar tweede klasse.

Na zijn successeizoen in Leuven verhuist Sterchele naar Sporting Charleroi, waar hij onder de hoede komt van Jacky Mathijssen.

Bij Charleroi bewijst de spits onmiddellijk zijn neus voor doelpunten: hij scoort negen keer in 31 wedstrijden en dat voor een speler die pas uit een lagere reeks komt

Sterchele groeit dan ook snel uit tot chouchou van de Karolo's.

Na één seizoen verhuist Sterchele naar Germinal Beerschot. Hij wordt er al snel in de armen gesloten door trainer Marc Brys.

De spits vindt vlug zijn draai op het Kiel en dat uit zich zowel op als naast het veld.

Ook bij G. Beerschot wordt Sterchele snel een van de publiekslievelingen.

Het seizoen 2006-2007 sluit hij af als topschutter in eerste klasse met 21 doelpunten. Elk doelpunt wordt gevierd met het kenmerkende gebaar dat Sterchele leende van de Italiaanse topspits Luca Toni.

In maart 2007 gaat een droom in vervulling voor Sterchele. Hij wordt door bondscoach René Vandereycken opgeroepen bij de Rode Duivels, voor de interland tegen Portugal.

20:52 Gepost door inez | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.